Kundalini Awakening

Kundalini Yoga lerarenopleiding niveau 1

"Ik verbind nu mijn navelpunt met de hogere energie”

Cursusbeschrijving

De Kundalini Yoga Lerarenopleiding niveau 1 is een programma voor persoonlijke groei en certificering als kundalini yogaleraar. Deze opleiding geeft je een kans om je in te zetten voor positieve verandering in je leven en je te verbinden met anderen die hetzelfde doen. Je legt een basis voor een stevige yogapraxis. Daarnaast leer je alles wat nodig is om een bekwame en inspirerende yogaleraar (m/v) te worden. Je werkt aan de kennis en het zellfvertrouwen om daadwerkelijk een verschil te maken - in de wereld en in jezelf.

De opleiding is bedoelt voor iedereen ongeacht aanvangsniveau of ervaring. Je ontvangt de gereedschappen om zelf Kundalini Yoga te beoefenen en er les in te geven: 200 uur training, een persoonlijk- of groepsinterview met Karta Singh, een 40 dagen yogaset en meditaties om je te helpen een spirituele discipline op te bouwen, en huiswerk om je kennis en inzicht te vergroten. Een gekwalificeerd team van leraren en staf zal je door dat proces heen helpen.

Grondlegger


Image

Karta Singh is een Meester in de Kundalini Yoga. Hij kreeg de leer direct overgedragen van Yogi Bhajan. Deze heeft in hem diepe gevoelens van vrede, geluk en overvloed doen wortelen. Hij zet zich ervoor in om dit door te geven aan volgende generaties, zodat mensen hun lot kunnen transformeren naar een gezonder, gelukkiger en inspirerender leven.

Karta is een pionier. Hij initieerde lerarenoleidingen in Frankrijk, België, Engeland, Rusland, Oostenrijk en Zwitserland. Aan Amrit Nam Sarovar, de school die hij stichtte, zijn vandaag de dag meer dan 1000 leraren verbonden. Daarnaast heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkening van het curriculum van level 1 & 2, en heeft hij samen met Yogi Bhajan de Master’s Touch trainingen in Assisi en Blois gegeven.

Hoofdleraren


Image

Terwijl Karta Singh eindverantwoordelijkheid voor het programma draagt en uitgebreid doceert gedurende de zomerweek in Frankrijk, worden de weekenden in Nederland gegeven door docenten van Amrit Nam Sarovar Nederland. Het team bestaat uit Guru Deva Kaur en Gurprakash Singh. Ze zijn beide level 1 en 2 docenten met een jarenlange yoga en -onderwijservaring.

Als gekwalificeerd Kundalini Yogaleraar, Business Yoga Coach en Kinderyogaleraar, geeft Guru Deva wekelijkse lessen, organiseert workshops en biedt individuele coachingssessies aan.

Gurprakash Singh geeft eveneens wekelijks les en beide leraren zijn ook nog verbonden als senior-team aan het Outreach programma van Amrit Nam Sarovar in Frankrijk, een internationale versie van de level 1 opleiding.

CursusbeschrijvingOver de opleiding


Tijdens de opleiding passen we de wetenschap van Kundalini Yoga toe op alles wat we doen. De basis is een dagelijkse yogapraxis (sadhana), ook volgen we een yogisch dieet en doen we seva - onbaatzuchtige dienstbaarheid voor het welzijn van iedereen. Samen creëren we een omgeving die zowel uitdagend als inspirerend is. De opleiding biedt een zeldzame kans ons diep in de ervaring onder te dompelen, zodat we het begrip van wie we zijn en wat onze rol is kunnen verbreden en verdiepen. We komen ook samen in studiegroepen om ervaringen te delen en te werken aan speciale thema’s.

We ontmoeten elkaar vijf keer (waarvan 2 bijeenkomsten van 4 dagen) in Nederland. En daarnaast nemen we deel aan de internationale week in Frankrijk. Tijdens deze bijeenkomst verenigen zich meer dan 150 level 1 studenten van de verschillende opleidingen in Europa om samen intensief te oefenen en te proeven wat het is om een gemeenschapsleven te leven. Deze week vindt plaats op Domaine Le Martinet in de Franse Alpen, een ashram en thuishaven van Amrit Nam International.

Data


De data voor 2018/19:

  • 7 december (18.30 uur) - 9 december (17.00 uur) 2018
  • 17 januari (10.30 uur) - 20 januari (17.00 uur) 2019 (4 volledige dagen)
  • 8 maart (18.30 uur) - 10 maart (17.00 uur) 2019
  • 23 mei (10.30 uur) - 26 mei (17.00 uur) 2019 (4 volledige dagen)
  • 20 jul - 28 jul 2019 Intensieve week Frankrijk
  • 30 augustus (18.30 uur) - 01 september (17.00 uur) 2019

Weekenden beginnen altijd om 18.30 vrijdagavond en eindigen om 17.00 op zondag. De 4-dagenblokken beginnen om 10.30 op de dag van aankomst.


Prijs

De totaalprijs voor de opleiding, dus inclusief eten en verblijf, bedraagt €2945 mits de opleidingskosten (€1650) worden voldaan een maand voordat de opleiding begint. Bij betaling in termijnen bedraagt de totaalprijs €3045. 

Hieronder volgt een overzicht van hoe de kosten berekend worden:


Opleidingskosten:

€1650 als je een maand vóór de trainingsaanvang betaalt, en €1750 daarna. Betaling in termijnen is mogelijk.

Accomodatie:

Voor accomodatie en eten moet je rekenen op €140 per weekend, €280 voor de vierdaagsen en €315 voor de week in Frankrijk.


Bankinfo


Stichting Amrit Nam Sarovar
IBAN/SEPA: NL86RABO0128419911
BIC: RABONL2U

Inschrijving


Lees hier onze Algemene Voorwaarden voordat je je inschrijftClick here to register